fbpx
Waarom het ook tijdens de solden belangrijk is om goed passende lingerie te kopen

Waarom het ook tijdens de solden belangrijk is om goed passende lingerie te kopen

Geef toe, het is verleidelijk. Je kuiert rond in de lingeriewinkel en botst plots op een model dat je aandacht trekt. Het zijn solden. De korting op dit model is meer dan de moeite waard. Maar tijdens het uitzoeken vind je jouw maat niet terug. Een maatje kleiner of groter is er wel nog. Zo’n groot probleem kan dat toch niet zijn? Vergis je niet. Wij geven je vijf redenen waarom ook in de solden het kopen van goed passende lingerie een must is. 

1.      De juiste lingerie flatteert jouw figuur

Voor elk figuur bestaat er passende lingerie. Passend betekent dat je het nauwelijks voelt als je jouw beha aan hebt. De beha valt soepel en biedt toch de nodige ondersteuning. Wat als je een maatje te klein neemt? Dan zie je zelfs door je kleren heen hier en daar een ongewenst bultje tevoorschijn komen. Ook een maatje te groot valt op onder de kledij. Denk dus niet dat die onflatterende verschijningen aan jouw figuur liggen. Integendeel, met de juiste lingerie accentueer je de mooie kanten van jouw figuur. 

2.      Een mooie houding dankzij lingerie

Je houding bepaalt je uitstraling. Het is de taal waarmee jouw lichaam spreekt. Er zijn al veel boeken geschreven over lichaamstaal en de signalen die je hiermee naar de buitenwereld uitstuurt. Dan wil je toch niet ongewild het verkeerde signaal uitsturen door slecht passende lingerie te dragen? Met opgetrokken schouders om loszittende behabandjes op hun plaats te houden neem je een beschermende houding aan. Een ingezakte houding door onvoldoende steun laat je dan weer onzeker lijken, ook al ben je dat misschien totaal niet. Spreekt dus de juiste taal met je lichaam. Toon wie je bent met goed passende lingerie. 

3.      Draag zorg voor pezen en gewrichten met goed passende lingerie

Draag je een beha met dunne bandjes? Voel je dat die bandjes zich in je schouders duwen? Of zie je na het dragen van je beha afdrukken van je bandjes in je schouders staan? Let hier goed mee op. Je loopt kans op beschadiging van de onderliggende pezen. Het is niet alleen oncomfortabel. Dergelijke lingerie heeft een negatieve invloed op je gestel. 

4.      Neem met de juiste lingerie spanning weg

Heb je vaak last van spanningen en rugpijn? Vind je niet direct de oorzaak? Controleer dan zeker de pasvorm van jouw beha. Het effect van onaangepaste lingerie op je halswervels is niet te onderschatten. Denk aan je gezondheid en kies voor comfort met lingerie in de juiste maat. 

5.      Perfect passende lingerie komt je gezondheid ten goede 

Niet enkel klachten aan de pezen, nek of rug kunnen van je lingerie voortkomen. Ook klachten als hoofdpijn kunnen hier hun oorzaak in vinden. Denk er aan dat verschillende merken ook verschillende pasvormen hebben. Ga dus niet zomaar voor dezelfde maat. Neem je tijd om in de paskamer het ideale model voor jou te vinden, ook tijdens de solden.

Solden of geen solden, bij Maurann Lingerie geniet je steeds van onze bekende paskamerservice.