fbpx
Sport beter met de juiste lingerie

Sport beter met de juiste lingerie

Sporten geeft energie. Het is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Of het nu gaat over een rustige sport of een heel intensieve sport. Dat maakt niet uit. Het brengt je lichaam en geest in balans. Zeker als je comfortabel sport met de juiste kledij en vooral met de juiste lingerie.

Waarom andere lingerie bij het sporten?

Ook al sport je niet dagelijks, sporten met je kanten lingerieset is geen goed idee.

Sportlingerie absorbeert schokken

Ten eerste absorbeert dagdagelijkse lingerie onvoldoende de schokken en bewegingen van sportactiviteiten. Iets wat elke vrouw wellicht al aan den lijve ondervonden heeft. Het is niet enkel onaangenaam. De schokken kunnen echt pijnlijk zijn. Meer zelfs, als je geen aangepaste lingerie draagt rekt het bindweefsel van je boezem bij elke schok uit. Eens er schade aan dit bindweefsel is, dan lost dit zichzelf niet meer op. Het is onherstelbaar.

Lingerie aangepast aan sportactiviteiten biedt veel meer steun. Er is zelfs variatie in de mate van steun, zodat voor elk type sport de juiste lingerie bestaat. Ben je een hardloper of vind je rust in yoga? Voor alle sporten bestaat er goede lingerie.

Lingerie met elastische en ademende stof voor het sporten

Ten tweede is de stof van een gewone lingerieset niet gemaakt om grote hoeveelheden zweet te absorberen. Of toch zeker niet op regelmatige basis. Eens je het comfort van de ademende stof van sportlingerie hebt ervaren, zal je overtuigd zijn. Bovendien rekt de stof mee en volgt ze jouw bewegingen zonder tegen te werken. Je ervaart een ruime en uiterst aangename bewegingsvrijheid.

Hoe kies je de juiste sportlingerie?

Uiteraard speelt de maat een belangrijke rol. Ga voor perfect zittende lingerie die voor jou en jouw sport voldoende steun biedt. Laat je goed adviseren voor een optimale pasvorm en comfort.

Mis geen enkele lingerietip en volg ons op Facebook of Instagram.

Als het kriebelt moet je sporten. Krijg bij Maurann het juiste advies voor de perfecte lingerie.